14 Mart 2024

Manisa İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Erol Karaca’nın katılımıyla “Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi” Manisa Şehir Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Yenidoğan bebeğe eli değen sağlık personelinin eğitimine yönelik bu program; ülkemizde gelişebilecek yenidoğan ölümleri ve oksijensiz kalmanın yol açacağı sekelleri en aza indirmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda ilimizde yenidoğan bebek ölümlerini önlemek amacıyla Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS Birimi tarafından “YENİDOĞAN CANLANDIRMA PROGRAMI (Neonatal Resüsitasyon) UYGULAYICI EĞİTİMİ” düzenlenmiştir.
Neonatal Resüsitasyon Programı Uygulayıcı Eğitimi’ne doğum salonlarında ve yenidoğan yoğun bakım birimlerinde görevli sağlık personeli katılmıştır.
Eğitimlerini başarıyla tamamlayan personellerimiz İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Erol Karaca, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Metin Gümüş, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ümit Atman ve hastanemiz yöneticilerinden sertifikalarını almışlardır.

• .