Emzirme Danışmanlığı ve Relaktasyon Polikliniği
07 Mart 2024

Emzirme Danışmanlığı ve Relaktasyon Polikliniğimiz; sağlıklı anne ve bebekler için annede özgüven oluşturarak doğru teknikle ve yeterli süre bebeğini emzirmesini sağlamak, sütü kesilmiş annenin tekrar sütünün gelmesine yardımcı olmak (relaktasyon), ilk 6 ay sadece anne sütü, 2 yaş ve ötesine kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber emzirmeyi sürdürme oranlarını artırmak amacıyla hizmet vermektedir.

Bebeklerimiz yenidoğan hekimi tarafından muayene edilerek emzirme desteğine ihtiyacı olan anne ve bebekler relaktasyon polikliniğine yönlendirilir. Anne ve bebeğin emzirme sürecinde yaşadıkları sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunulur. Anneye destek ve özgüven verilir. Gerekli bütün teknik ve uygulamalar anneye de uygulatılarak öğretilir. Bebeğin durumuna göre kontrol zamanı belirlenir. Takip ve bilgiler kayıt edilir. Anneye poliklinikten ayrılırken broşür, bilgi notu ve bize ulaşabilecekleri iletişim numaraları verilir.

Bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilerek emzirmenin uygun ek gıdalarla beraber en az 2 yaşına kadar sürdürülmesinin ülkemizde kültürel norm haline gelmesine, bu süreçte her açıdan özellikle annelerin desteklenmesi ile sağlıklı aileler ve sağlıklı bir toplum oluşmasına katkıda bulunmaktır.

Bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilerek emzirmenin uygun ek gıdalarla beraber en az 2 yaşına kadar sürdürülmesinin teşvik edilmesi, korunması ve desteklenmesi konusunda eğitimleri yaygınlaştırma, toplumu anne sütü ve emzirme ile ilgili broşür ve videolarla bilgilendirme ve bu çabaların sonunda anne sütü ve emzirme oranlarını artırmak ve bebek ölümlerini azaltmaktır. Bu bağlamda amacımız; Anne sütü ve emzirme konusunda hastanedeki sağlık çalışanlarımızın ve polikliniğimize başvuran annelerimizin eğitimlerini desteklemek, konu ile ilgili güncel bilgileri paylaşmak ve annelere bu süreçte gereken tüm desteği vermektir.

Danışmanlık Hizmetlerimiz

1. ETKİN VE DOĞRU EMZİRME YÖNTEMLERİ
2. MEME VE MEME BAŞI SORUNLARI
3. EMZİRME SORUNLARI
4. MEME REDDİ
5. SÜT ARTIRMA YÖNTEMLERİ
6. SÜT SAĞMA YÖNTEMLERİ
7. RELAKTASYON (YENİDEN SÜT GETİRME)
8. SÜT SAKLAMA
9. EVLATLIK ALINAN BEBEKLERİN EMZİRİLMESİ
10. ÖZEL DURUMLARDA BESLENME

Hastanemizde, gebeliğin başlamasından itibaren Emzirme ve Relaktasyon Polikliniği‘nde anne adaylarına, anne sütü önemi ve doğru emzirme teknikleri gibi konuları içeren eğitimler verilmektedir.

📍Emzirme ve Relaktasyon Polikliniği hastanemizin zemin katında yer alan Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniklerinin olduğu alandadır.

☎️Hastanemiz Emzirme ve Relaktasyon Polikliniği hakkında bilgi almak için 10012 nolu dahili hattı arayabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için;