Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım
07 Mart 2024

En iyi hizmet için sağlık alanında gelişmeleri takip edip, uygulamalıyız...
Manisa Şehir Hastanesi Sağlık Bakanlığınca yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucu 2012 yılı “Bebek Dostu Hastane Üst Komite” kararları gereği başlatılan program kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucu “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım” ünvanını almaya hak kazanmıştır.

YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ
BEBEK DOSTU POLİTİKASI

1-Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizin “Anne sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” kapsamında yazılı bir politikası vardır.

2-Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde çalışan tüm sağlık personelimiz “Emzirme” eğitimi almış ve bu konuda danışmanlık verme becerisindedir. Emzirme Eğitimi Düşük Doğum Ağırlıklı Bebeklerin Beslenmesi ve Riskli Bebeklerin Beslenmesi’ni içermektedir.

3-Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde; Anneler emzirmenin yararları ve yöntemleri, emzirmenin nasıl olacağı, bebeklerin ayrı kaldıkları durumda sütün salgılanmasını nasıl sürdüreceklerini, memenin nasıl sağılması gerektiğini ve sütün nasıl saklanması gerektiği konusunda bilgilendirilmektedir.

4-Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde; Bebek doğduktan sonra eğer hemen emzirilemiyorsa, ilk 6 saat içinde anne sütü sağılmaya başlanmakta ve takiben 2-3 saatte bir tekrar edilerek anne sütünün gelmesi için gerekli uyarı sağlanmaktadır.

5-Tıbben gerekli olmadıkça Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde tedavi gören bebeklere kendi annesinin sütü verilmektedir. Anne memesini alamayan bebeklere kap, enjektör veya beslenme sondası ile yapılmaktadır. Emmeye başlayan bebekler hemen emzirilmeye başlanmaktadır. Anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda emzirme destekleyicileri ile relaktasyon sağlanmaktadır.

6-Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde anne bebek birlikteliği için uygun koşullar sağlanmaktadır.

7-Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde anne ve bebeğin olabildiğince ten-tene teması sağlanmakta, kanguru bakımına önem verilmekte, teknik aracılar ve ayrıntılar azaltılmaktadır.

8-Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizden taburcu olan bebeklerin ailelerine danışmanlık hizmeti verilmekte ve bebekler düzenli aralıklarla izlenmektedir.

• Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım