PET Görüntüleme Manisa Şehir Hastanesinde!!
03 Eylül 2019

Manisa Şehir Hastanesi Nükleer Tıp Bölümünde günümüz tıp teknolojisinin en ileri görüntüleme yöntemlerinden biri olan PET/BT cihazı faaliyete başlamıştır. Başta kanser olmak üzere, kalp, beyin ve enfeksiyon hastalıklarında yüksek doğrulukla erken tanı imkanı sağlayan bu yöntem, radyoaktif şeker veya diğer tıbbi amaçla üretilmiş radyoaktif maddeler kullanılarak tüm vücut metabolik görüntülemesinin yapıldığı pozitron emisyon tomografi (PET) ve PET bulgularının vücuttaki yerinin doğrulukla tespit edilebilmesini sağlayan bilgisayarlı tomografi (BT) cihazlarından oluşur.

PET/BT’de tüm vücutta tümör dokularının canlılığı gösterilmektedir. Bu sayede çoğu kanser tipinde hastalığın erken tanısı ve vücuda yayılımının belirlenmesi, tedaviye yanıtın değerlendirilmesi ve takipte yeni tümör odaklarının saptanmasında modern tıpta vazgeçilmez yeri vardır.

Manisa Şehir Hastanesi Nükleer Tıp Bölümü olarak altı hekim, iki hemşire, dört teknisyen ve yardımcı personel ile sintigrafi ve radyoaktif iyot tedavilerinin yanı sıra son teknoloji PET/BT cihazımızla halkımıza hizmet vermekteyiz.

Tüm hastalarımıza sağlıklı günler dileriz.

• nükller_tıp_ekibi.jpg
  • gama_kamera (2).jpg