Manisa Şehir Hastanesi hekimlerinden çağrı
31 Ocak 2022

Manisa Şehir Hastanesi hekimleri, Covid-19'un tüm varyantlarına karşı en etkili yöntem olan Covid-19 aşısını önerdiklerini söylediler.

Hastanenin sosyal medya hesabından yayımlanan videoda, kamera karşısına geçen doktorlar, vatandaşları aşı olmaya davet etti. Başhekim Nöroloji Hekimi Uzm. Dr. Serkan Saka, "Yaklaşık 2 yıldır Covid19 pandemisiyle tüm sağlık çalışanları olarak üstün bir mücadele içerisindeyiz. Geçen sene bu tarihlerden itibaren ülkemiz olarak toplu aşılamaya başladık ve bir yılı aşkın süredir de aşılama yapıyoruz. 12 yaş üstü çocuklarımız ve özellikle 65 yaş üstü büyüklerimizi ve tüm vatandaşlarımızı bir aşı olmaya davet ediyoruz. Daha önce aşıları olmuş hatırlatma dozu gelen vatandaşlarımızın da bu konuda hassasiyet göstermelerini de rica ediyoruz" dedi. Perinatoloji hekimi Op. Dr. Tülay Oludağ Mete, "Perinatoloji hekimi olarak gebeliğin tüm dönemleri boyunca Covid-19 aşılarını öneriyorum. Aşılar gebelikte Covid-19 enfeksiyonuna bağlı yoğun bakım ihtiyacını yüzde 85 ila 95 oranında azaltmaktadır" ifadelerini kullandı. Tıbbi Onkoloji Hekimi Uzm. Dr. Serkan Menekşe, "Tıbbi onkoloji hekimi olarak Covid-19'a yönelik aşılama yöntemini önermekteyim. Kanser ve kemoterapiye bağlı oluşabilecek riskler konusunda aşılama en etkili tedavi yöntemi olmakla birlikte oluşabilecek riskleri en aza indirme konusunda en güncel tedavi yaklaşımıdır" şeklinde konuştu. Başhekim Yardımcısı Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Hekimi Uzm. Dr. Serpil Ece Aras Öztürk, "Çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimi olarak 12 yaş ve üstü tüm çocuklarımızın Covid-19 aşısı olmasını öneriyorum" diye konuştu. Genel Cerrahi Hekimi Op. Dr. Doğukan Akçay, "Cerrahi doktoru olarak aşı olmanızı öneriyorum. Çünkü yaşayabileceğiniz ameliyatlar savunma sistemlerinizi daha da azaltacağı için covid enfeksiyona yakalanma riskiniz daha da artacaktır" ifadelerini kullandı. Kalp ve Damar Cerrahisi Hekimi Op. Dr. Alker Özbakkaloğlu ise "Kalp ve damar cerrahisi hekimi olarak aşı olmanızı öneriyorum. Çünkü artık hepimizin normal hayata dönmeye ve rutinlerimizi uygulamaya ihtiyacımız var" diyerek, aşı tavsiyesinde bulundu.