Covid-19 ile Mücadelede Manisa Şehir Hastanesi'nin Önemi
27 Eylül 2021

Dünyada Korona virüsle (Covid-19) mücadelede hastane ve yatak sayısında kriz yaşanırken, son yıllardaki en büyük sağlık yatırımını yapan Türkiye’de arka arkaya açılan şehir hastaneleri güven veriyor. Açıldığı günden bu yana 1 milyon 600 bin hastaya hizmet veren ve ‘Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ de bulunan Manisa Şehir Hastanesi, önümüzdeki dönemlerde Manisa’ya şifanın yanı sıra ekonomik anlamda da katma değer sağlayacak.
Korona virüsle mücadelede sağlık sistemleri adeta çöken Avrupa ve Amerika, hastane ve yatak konusunda büyük sıkıntılar yaşarken, son yıllarda arka arkaya açılan şehir hastaneleri Türkiye'nin bu salgına karşı elini güçlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hayalim' olarak nitelediği şehir hastanelerinden biri olan 558 yatak kapasiteli Manisa Şehir Hastanesi de açıldığı 30 Ekim 2018 yılından bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 600 bin hastaya hizmet verdi.
Özellikleriyle adeta beş yıldızlı otel konforunu aratmayan Manisa Şehir Hastanesi, 173 bin metrekare kapalı alana sahip. Acil hasta nakilleri için helikopter pisti bulunan hastanede 103 yoğun bakım, 236 tek kişilik yatak, 100 çift kişilik yatak, 19 ameliyathane, 16 fizik tedavi ve rehabilitasyon yatağı ve 4 katlı bin 500 araçlık otopark yer alıyor. Ayrıca salgın gibi acil durumlarda 558 yatağa ilave olarak tek kişilik yataklar iki kişilik hale getirilip 236 yatak daha eklenebiliyor. Yaşlı ve yürümekte zorluk çeken hastalar için akülü sandalye hizmetinin de verildiği hastanede, hastalar için her türlü kolaylık sağlanıyor. Dev sağlık kompleksinde vatandaşlar için ayrıca yürüyen bantlar da bulunuyor. Yapılan anketlerde hasta memnuniyetinin yüzde 98'i bulduğu Manisa Şehir Hastanesi, korona virüs ile mücadelede de aktif rol oynuyor. Geniş alanlar, insanların birbiriyle temasını azaltması açısından hasta ve çalışan güvenliği için riskleri azaltıyor.
“Şehir Hastanesi adeta Manisa için bir karargah”
Manisa Şehir Hastanesinin temelinin atılmasından bu güne kadar süreci çok yakından takip eden AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, şehir hastanelerinin önemi hakkında bilgi verdi.

Manisa şehir hastanesi, avrupa ve amerika’ya da şifa olacak manisa şehir hastanesi bir milyon 600 bin hastaya hizmet verdi ak parti mkyk üyesi ve manisa milletvekili murat baybatur: “manisa şehir hastanesi dünyadaki uluslararası sağlık örgütleri açısından muazzam bir standarttır. bu işin ‘firstclass’ı ya da ‘şampiyonlar ligi’ diyebiliriz” “i̇nşallah bu virüs belası geçtikten sonra ben inanıyorum ki amerika, avrupa ve dünyanın birçok ülkesinden insanlar manisa’mıza gelip şifa bulacaklardır” - Manisa Haberleri (haberturk.com)

Manisa Şehir Hastanesi dünyaya şifa dağıtacak - Egeli Sabah Haberleri