21 Kasım Dünya KOAH Günü
22 Kasım 2018

SAĞLIKLI NEFES, SAĞLIKLI YAŞAM
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), yaygınlığı giderek artmakta olan kronik hava yolu hastalığıdır. Erken tanı ile hastalığın önlenmesi mümkün olup morbidite azaltılabilir.
Dünya Sağlık Örgütü’nün katılımıyla oluşturulmuş olan ‘Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığına’ Karşı Küresel Girişim Grubu tarafından her yıl Kasım ayının üçüncü Çarşamba günü organize edilen Dünya KOAH Günü Etkinlikleri 21 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu yılki Dünya KOAH Günü teması “Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Yaşam” olup sloganı ise ”Her Adımda Sağlıklı Nefese” olarak belirlenmiştir.
Dünya KOAH Günü etkinliklerinin amacı, kamuoyu ve sağlık personeli arasında KOAH bilincini arttırmak, KOAH riski altında bulunan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurarak, solunum fonksiyon testi yaptırmalarını teşvik etmek, bu önemli halk sağlığı sorunu konusunda yöneticileri ve yetkilileri bilgilendirmek ve harekete geçmelerini sağlamaktır.
Bu bağlamda Dünya KOAH Günü etkinlikleri çerçevesinde Manisa Şehir Hastanesinde 21 Kasım 2018 Çarşamba günü hastanemiz girişinde stand açılarak ve SFT (Solunum Fonksiyon Testi) uygulaması yapılmıştır. Ayrıca Uzm. Dr. Gazi GÜNDÜZ tarafından konferans salonu 1’de saat 11.00’da halk için, saat 14.00’da da çalışanlarımız için KOAH bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.