14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliğimiz
16 Nisan 2021

‘’Ailecek Diyabetin Farkındayız’‘

Hastanemizde ‘’14 Kasım Dünya Diyabet Günü’’ kapsamında İç Hastalıkları Kliniği tarafından organize edilen programda, ailelerin farkındalığını arttırmak amacıyla ‘’Aile ve Diyabet’‘ konulu sunum ve söyleşi tarzındaki etkinlik düzenlendi.

Dünyada 425 milyondan fazla insan diyabetle yaşıyor. Bu vakaların çoğu tip 2 diyabetlidir. Düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme, yeterli ve düzenli uyuma gibi sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinerek tip 2 diyabet % 80 oranında önlenebilir. Ailelerin, Tip 2 diyabet için değiştirilebilir risk faktörlerini önlemede, tedavi ve yaşamsal engellerin aşılmasında anahtar rolü vardır. Bu kapsamda farkındalık oluşturmak için yapılan programda İç Hastalıkları Hekimi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Hekimi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Psikolog ve Diyabet Hemşireleri tarafından katılım sağlayan diyabet hastalarımıza ve ailelerimize sunumlar yapıldı, bilgiler verildi.

Program sonunda mutfak ekibimiz tarafından özel hazırlanan ikramlıklar sunuldu.

• paylas_DSC_0035.JPG
  • paylas_DSC_0038.JPG