200. Açık Kalp Ameliyatımız
16 Nisan 2021

Manisa Şehir Hastanesinde 200. açık kalp ameliyatı yapıldı.

30 Ekim 2018'de hizmete giren ve 17 Kasım 2018'de ilk kalp ameliyatı gerçekleştirilen Manisa Şehir Hastanesinde, açık kalp ameliyatı sayısı 200'e ulaştı.

Kalp rahatsızlığından dolayı Manisa Şehir Hastanesi'ne başvuran 44 yaşındaki Nergis Hoşgökçen, hastanede kalp ameliyatı olan 200'üncü hasta oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kalp Damar Cerrahisi Hekimi Op. Dr. Tezcan Bozkurt, ‘’Hastamız Nergis Hoşgökçen (44) Kardiyoloji Kliniğine son bir aydır başlayan ritm bozukluğu ile başvurmuştu. Yapılan tetkiklerinde kalbin sol tarafında mitral kapağında ileri derecede bir yetmezlik mevcuttu. Kalp anjiyosunu yaptırdıktan sonra Kardiyoloji-Kalp Damar Cerrahisi ortak konseyinde mitral kapak değişimi kararı çıktı hastamıza. Sonrasında hastamızı bilgilendirdik, ameliyat olmaya karar verdi. Ameliyatını 30 Ekim günü başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Birkaç gün yoğun bakım takibinden sonra tedavisini tamamlamak üzere KVC Kliniğine çıkardık. Hastamızın şöyle bir özelliği var. Manisa Şehir Hastanesi yaklaşık bir yıl oldu açılalı. Bizde geçen sene 17 Kasım’da ilk kalp ameliyatımızı burada yapmıştık. Nergis Hanım bizim 200. Hastamız olması sebebiyle özellik taşımaktadır. Post-op 11. günündeyiz. Yaptığımız tahliller sonucunda kan seviyemiz istenilen düzeye ulaştı. Akciğer filmimizde herhangi bir sıkıntı yok. Bugün inşallah sağlıkla kendisini taburcu edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de ara ara kontrollerle medikal tedavisini düzenleyeceğiz’’ dedi.

44 yaşındaki Nergis Hoşgökçen, ‘’Kalp rahatsızlığım vardı. Şikayetlerimden dolayı Hocamıza geldim. Muayenemi ve tahlillerimi yaparak ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Benim için daha iyi olacağını düşünerek ameliyat olmayı kabul ettim. Ameliyatımı oldum, çokta başarılı geçti. Tedavimde emeği geçen başta Tezcan Hocama, diğer Hocalarıma, hemşirelere, tüm çalışanlara teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kalp Damar Cerrahisi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Alper Özbakkaloğlu, yaklaşık bir yıldır Şehir Hastanesinde kalp damar cerrahisi olarak hizmet verdiklerinin vurgulayarak, şunları söyledi.

"İlk başta bilinirliğimiz az olduğu için hasta kapasitemizi tam olarak dolduramıyorduk. İlk 8 ayda 100 kalp ameliyatı sayısına ulaştık. Daha sonrasında hastanenin bilinirliğinin artmasıyla birlikte son 4 ayda 100 kalp ameliyatı daha yapıp toplamda 200 ameliyat sayısına ulaştık. Halkımız memnun, biz de iyi gittiğimizi düşünüyoruz. Hedefimiz Manisa'daki önemli kalp merkezlerinden biri haline gelmek."

• paylas_DSC_0006.JPG
  • paylas_DSC_0010.JPG